13. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

8 views |0 comments

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, od 4. do 6. lipnja u Šibeniku je održano 13. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Tema ovogodišnjeg Savjetovanja bila je “Poduzetništvo danas – izazovi i prilike”, a kao  i proteklih godina, glavni cilj organizatora bio je upoznavanje gospodarstvenika s najnovijim poticajnim i razvojnim mjerama, koje Vlada Republike Hrvatske kreira upravo za njih.
Ono po čemu je navedeni događaj poznatljiv te posebno značajan, je činjenica da je ono prilika da gospodarstvenici izravno upoznaju predstavnike državnih i strukovnih institucija sa svojim potrebama i problemima.
Ovogodišnji program započeo je tribinom “Pitajte Vladu”, na kojoj su poduzetnici postavljali pitanja Ivanu Šukeru, ministru financija, Marini Matulović Dropulić, ministrici zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Božidaru Kalmeti, ministru mora, prometa i infrastrukture, Petaru ƒåobankoviću, ministru regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Tajani Kesić Šapić, državnoj tajnici u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Također, održana je panel diskusija “Mogućnosti financiranja malog i srednjeg poduzetništva”, a predstavljen je i MINGORP-ov program poticanja međunarodne konkurentnosti i internacionalizacije gospodarstva RH za razdoblje od 2009. do 2010. godine. Na kraju prvog dana Savjetovanja, 5. lipnja 2009., najboljim poduzetnicima dodjeljene su nagrade, a održana je i modna revija odjeće i obuće hrvatskih proizvođača.
Više o Savjetovanju možete saznati ovdje.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *