U Rijeci održan sastanak u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET

10 views |0 comments

U srijedu, 30. rujna 2015. kraj Krškog u Sloveniji, održan je sastanak projektnih partnera projekta SLOHRA SOCIONET u kojem Istarska razvojna agencija IDA d.o.o. sudjeluje kao partner i koordinator dijela aktivnosti na području Istarske županije .
Cilj sastanka bio je isplanirati aktivnosti u budućem razdoblju projekta, koje između ostalog uključuju i provedbu javnog natječaja za najbolju društveno-poduzetničku ideju u Istarskoj županiji te uspostavu regionalnih info točaka za društveno poduzetništvo.
Projekt „SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja uz pomoć društvenog poduzetništva“, odobren je za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska (Europski fond za regionalni razvoj). Ukupni budžet projekta koji se provodi od veljače 2015. do travnja 2016. godine iznosi 519.362,93 EUR, pri čemu se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85 % ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.
Posebni prekogranični ciljevi i aktivnosti projekta usmjereni su na osnaživanje sustava društvenog poduzetništva u prekograničnom području, s namjerom povećanja konkurentnosti društvenih poduzetnika na slovensko-hrvatskom i drugim tržištima Europske unije.
 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *