U Kopru održan osmi sastanak u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET

18 views |0 comments

U četvrtak, 03. ožujka 2016. godine održan je u Kopru u Sloveniji osmi sastanak projektnih partnera projekta SLOHRA SOCIONET u kojem Istarska razvojna agencija sudjeluje kao partner.
Izrada zajedničke brošure projekta na temu poticanja razvoja društvenog poduzetništva, kao i izrada promotivnih filmova  s pobjednikom izbora za najbolju društveno-poduzetničku ideju u svakoj od regija uključenoj u projekt bile su glavne teme sastanka.
Nadalje bilo je riječi o organizaciji dvije završne konferencije projekta s obje strane granice. Konferencija na temu društvenog poduzetništva u Novom Mestu planira se 22. ožujka 2016. godine, a ona u Rijeci 31. ožujka ove godine.
Projekt „SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja uz pomoć društvenog poduzetništva“, odobren je za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska (Europski fond za regionalni razvoj) na trećem natječaju za prikupljanje projektnih prijedloga. Ukupni budžet projekta koji se provodi od veljače 2015. do travnja 2016. godine iznosi 519.362,93 EUR, pri čemu se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85 % ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Od ukupne vrijednosti projekta za IDA-u je namijenjeno 61.584,71 eura. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *