Svečano potpisivanje ugovora za jačanje ljudskih potencijala za korištenje EU fondova

4 views |0 comments

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u petak, 26. listopada 2012., upriličeno je svečano potpisivanje ugovora vezanih za provedbu obrazovnih aktivnosti u okviru Potprograma V. “Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije”. Navedeni program dio je Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije za 2012. Godinu, kojeg provodi MRRFEU.
Ugovor su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof. dr.sc. Branko Grčić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti. Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o., kao regionalni koordinator razvoja jedna je od potpisnika predmetnog Ugovora, kojim se dodijeljuju bespovratna sredstva za pripremu i provedbu edukacija za djelatnike agencija te djelatnike jedinica lokalne i regionalne samouprave (JLRS-a) u Istarskoj županiji.
Cilj edukacija koje će biti provedene u nadolazećem razdoblju, je ojačati ljudske potencijale IDA-e kao ovlaštenog regionalnog koordinatora za provedbu razvojnih programa u Istarskoj županiji te predstavnike JLRS-a za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije te pripremu i provedbu razvojnih projekata koji će biti financirani putem EU fondova u budućnosti.
Očekivani rezultati provedbe navedene aktivnosti su ojačani ljudski i operativni kapaciteti IDA-e te podignuta razina znanja i iskustva 60-ak predstavnika JLRS-a (upravna i operativna struktura), što je temelj za efikasnu realizaciju dugoročnih planova razvoja na regionalnoj razini. Naime, cilj navedenog programa je edukacija o svim ključnim elementima procesa pripreme i prijave projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova, a edukacijom će se obraditi teme kao što su strukturni i Kohezijski fond, programi Europske Unije, upravljanje projektnim ciklusom, javna nabava, upravljanje nepravilnostima i rizicima itd.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *