Svečano potpisivanje Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći za pripremu razvojnih projekata

6 views |0 comments

U utorak 10. srpnja 2012. godine u prostorima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održano je svečano potpisivanje Sporazuma za projekte javne poslovne, turističke i kulturne infrastrukture kojima je odobrena tehnička pomoć u pripremi.
Sporazumi o dodjeli tehničke pomoći vezani su uz ‚àö¬¢¬¨√Ѭ¨√≤Pripremu regionalnih razvojnih projekata‚àö¬¢¬¨√Ѭ¨√¥, prvi potprogram ‘Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini‚àö¬¢¬¨√Ѭ¨√¥. ‘Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini’ osmišljen je kao potpora razvojnim projektima jedinicama lokalne i regionalne samouprave te drugim gospodarskim subjektima iz potpomognutih područja Republike Hrvatske. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za ovaj je program izdvojilo 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 2012. godinu. Program ima četiri potprograma – Priprema regionalnih razvojnih projekata, Priprema lokalnih razvojnih projekata na potpomognutim područjima, Sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz EU fondova te Priprema nacionalnih strateških projekata.
Od ukupno 32 razvojna projekta u Republici Hrvatskoj, Istarska županija je korisnik tehničke pomoći za 3 projekta: Tehnološki park Istra, Bolnica Martin Horvat Rovinj i Centar novih tehnologija Vidikovac. Sporazume su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te župan Istarske županije Ivan Jakovčić i direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *