Studijsko putovanje i sastanak upravnog odbora u okviru projekta CLUSTERPOLISEE

5 views |0 comments

Od 21. do 22. studenog 2013. godine u Novom Sadu, u Srbiji, održani su šesto studijsko putovanje, međunarodna radionica te izvanredni, četvrti sastanak upravnog odbora u okviru projekta CLUSTERPOLISEE.
Tijekom navedenih događanja raspravljalo se o primjerima razvoja klastera  i primjerima dobre prakse u Srbiji te o financijskom i administrativnom napretku projekta u kojem sudjeluje 25 partnera iz 11 zemalja, s naglaskom na aktivnosti vezanim uz uspostavu ICT bazne platforme za razmjenu znanja i iskustava o politikama razvoja klastera u Jugoistočnoj Europi.
Istarska razvojna agencija zadužena je u projektu za vođenje radne skupine br.2 – Održivi razvoj kroz razvoj klastera te su članovi radnog tima tijekom sastanka moderirali tematsko vezani okrugli stol na kojem je bilo riječi o poveznici  između akademskog sektora i industrije te posljedično o primjeni znanosti u području eko-inovacija u industriji.
Radne skupine u projektu koje okupljaju po 4 partnera iz različitih zemalja Jugoistočne Europe obuhvaćaju tematske ciljeve, koji su bili okosnica provedenih okruglih stolova:
1. Istraživanje i razvoj te uvođenje inovacija u razvoj klastera
2. Održivi razvoj kroz razvoj klastera
3. Međunarodna suradnja i umrežavanje klastera      
4. Financijska podrška klasterima (Jačanje financijskog okvira)
5. Klasterska i regionalna specijalizacija
6. Nove vještine i poslovi.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *