Seminari EORI broj i njegov značaj za hrvatske gospodarstvenike

5 views |0 comments

U ciklusu seminara iz programa olakšavanje trgovine, transporta i novih carinskih postupaka potrebnih za rad unutar EU Carinska uprava u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira predmetne seminare.                                   
EORI broj, temeljem Pravilnika o EORI broju (“Narodne novine”, broj 81/12), (engl. Economic Operators Registration and Identification number) je jedinstveni broj koji gospodarskim subjektima i drugim osobama u Europskoj uniji dodjeljuje carinska služba ili drugo nadležno tijelo ili tijela država članica Europske unije.    EORI broj se koristi za identifikaciju gospodarskih subjekata i drugih osoba u njihovim odnosima s carinskim službama država članica Europske unije.
Seminari su namjenjen gospodarskim subjektima koji posluju u području izvoza, uvoza, međunarodnog otpremništva i međunarodnim prijevoznicima. Realizirat će ih predavači Carinske uprave RH.
Prvi u nizu seminara na navedenu temu bit će održan 24. siječnja 2013. u ŽK Rijeka s početkom u 12,00 sati, kontakt osoba: Ivan Čule, e-mail: icule@hgk.hr,  Tel: 051 209 150.
Više informacija o datumima i lokacijama održavanja seminara ovdje. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *