Seminar o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici u Programskom periodu 2014.-2020.

3 views |0 comments

AZRRI- Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin u sklopu međunarodnog projekta ZOONE- financiranog iz Programa IPA Jadranska prekogranična suradnja, poziva vas na seminar  o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici u Programskom periodu 2014.-2020.:
Prvi stup: DIREKTNA PLAĆANJADrugi stup: RURALNI RAZVOJ
Seminar će biti održan u Rovinju, Multimedijalni Centar (Trg brodogradilišta 5), u srijedu 12.06.2013. godine s početkom u 8.30 sati.
S obzirom da je Zajednička poljoprivredna politika jedno od najvažnijih operativnih područja kojima se bavi Europska unija, čiji su temeljni ciljevi stvaranje konkurentne i održive poljoprivredene proizvodnje, a kojima su regulirani sektori poljoprivrede i ruralnog razvoja, vrlo je bitno otkloniti sve nedoumice i bojazni glede definiranih prioriteta razvoja i kompleksnosti novog sustava potpora.
Cilj seminara je ustanoviti aktualna obilježja Zajedničke poljoprivredne politike EU, s naglaskom na plan budućeg razvoja (2014.-2020.), koji se tiče Hrvatske, te definirati najvažnije elemente koji utječu na prilagodbu hrvatske poljoprivredne politike EU.
Predavači su talijanski stručnjaci za ruralni razvoj i to:
Adriano Antinelli: suradnik Predsjedništva Europskog parlamenta, Agencije za plaćanja u poljoprivredi Republike Italije i talijanskih regija Lazio, Marche,Puglia, Sicilia i Calabria, i
Felice Adinolfi: profesor agro ekonomije Sveučilišta u Bologni te suradnik Europskog Parlamenta i član znanstvenog odbora CIHEAM- Internazionalni Centar za agro ekonomiku Mediterana.
Financijska vrijednosti  Zajedničke poljoprivredne politike za period 2014.-2020. iznosi cca 376 milijarde Eura, od čega 281, 8 milijardi Eura za Prvi Stup- DIREKTNA PLAĆANJA i 89,9 milijarde Eura za Drugi Stup- RURALNI RAZVOJ.
Seminar je namijenjen Jedinicama lokalne uprave  i samouprave, Lokalnim akcijskim grupama, udrugama i zadrugama u poljoprivredno- prehrambenom sektoru i tvrtkama.
Predavanja su na talijanskom jeziku te će biti osiguran simultani prijevod na hrvatski jezik.
S  obzirom na veliku zainteresiranost za tematiku koja će biti obrađena na seminaru molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite do 03.06.2013. godine na: jasenka.kapuralin@azrri.hr ili na broj: 052/619-610, kontakt osoba Jasenka Kapuralin.  

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *