Program URBACT III objavio 1. poziv za dostavu projektnih prijedloga

15 views |0 comments

Program međuregionalne suradnje URBACT III financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Program podupire suradnju svih država članica EU te Norveške i Švicarske u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Cilj je projekata izgradnja kapaciteta u gradovima koji izrađuju ili provode integrirane strategije (odnosno akcijske planove) održivog urbanog razvoja. Kroz Mreže za planiranje aktivnosti (Action planning networks) gradovi razmjenjuju svoja iskustva, probleme i svoja rješenja te pronalaze nove ideje kako bi riješili određeni problem u području održivog urbanog razvoja.
Projekti se provode u dvije faze, a prijavitelji mogu biti gradovi i općine.U drugoj fazi projekta mogu se još uključiti: 
nacionalna i regionalna tijela vlasti,sveučilišta i istraživačke institucije,ustanove i trgovačka društva čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje su u njihovom potpunom ili djelomičnom vlasništvu te su odgovorne za urbana pitanja.
Svi ostali zainteresirani dionici mogu se uključiti kao članovi lokalnih grupa podrške koje razvijaju strateški dokument (odnosno akcijske planove) održivog urbanog razvoja.
Maksimalna vrijednost projekata u prvoj fazi je 100.000 €, a ukupna vrijednost projekta u prvoj i drugoj fazi iznosi 600.000-750.000 € (ovisi o broju aktivnosti koje će mreža provoditi tijekom projekta).
Svu dokumentaciju i dodatne informacije potražite ovdje.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *