Program dodjele državnih potpora za razvoj MSP stupio na snagu 1. veljače

14 views |0 comments

Temeljem Zakona o državnim potporama (NN 47/14), Ministarstvo financija je dalo pozitivno mišljenje na Program dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva koji je stupio na snagu 01. veljače 2015. te ga možete pročitati ovdje.
Time je omogućena priprema objave prva dva Javna poziva – “Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu” te “Ulaganje u proizvodnu tehnologiju” temeljem navedenog Programa u prvom kvartalu ove godine. Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Uputama za prijavitelje za navedene Javne pozive provedena su od 30. prosinca 2014. do 22. siječnja 2015. o čemu više možete saznati ovdje.
Gotovo 150 milijuna eura bespovratnih sredstava dodijelit će se mikro, malim i srednjim poduzetnicima u svrhu podizanja konkurentnosti i to kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu, tehnologiju i nove proizvode, diversifikaciju i širenje poslovne djelatnosti, što će u konačnici omogućiti razvoj proizvoda i usluga, povećanje produktivnosti te povećanje broja zaposlenih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *