Predstavljen projekt ‚àö¬¢¬¨√Ñže-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”

11 views |0 comments

Povodom početka nacionalne kampanje za podizanje osviještenosti među malim i srednjim poduzetnicama o važnosti i prednostima upotrebe e-poslovanja, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva svečano je u Informacijskom centru Europske unije predstavila projekt “e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”.
“e-Poslovanje”, projekt je financiran iz pretpristupnog fonda IPA, čiji je cilj poboljšati konkurentnost subjekata malog gospodarstva povećanjem razine svijesti o važnosti elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja povećanjem razine korištenja “e-poslovnih” i “e-komercijalnih” mogućnosti.
Otvarajući svečano predstavljanje, Brankica Novosel, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, izjavila je kako “e-Poslovanje” poduzetnicima nudi priliku sudjelovati na treninzima za jačanje znanja o korištenju elektroničkog poslovanja, dok je Leszek Jakubowski, voditelj projektnog tima “e-Poslovanja”, napomenuo kako je potrebno pravilno  prepoznati na koje se sve načine može iskoristiti postojeće mnoštvo digitalnih aplikacija kako bi tvrtke postale učinkovitije i uspješnije u svome radu.
Projekt “e-Poslovanje” započeo je s provedbom u svibnju 2010. godine, provodit će se do ožujka 2012. godine i ukupno je vrijedan 1,55 milijuna eura. Operativnu provedbu projekta preuzima 10 poduzetničkih potpornih centara (BIOS iz Osijeka, CTR iz Slavonskog Broda, IDA iz Pule, Poduzetnički centar Pakrac, PORA iz Koprivnice, PORIN iz Rijeke, REDEA iz ƒåakovca, SI-MO-RA iz Siska, TPZ iz Zagreba te ZADRA iz Zadra) kojima će se dodijeliti 550.000 eura za kupovinu ICT opreme namijenjene promicanju upotrebe elektroničkog poslovanja. Poduzetnički potporni centri odabrani su na temelju javnog natječaja između 23 prijavljene institucije. 
Kao sljedeće korake projekta Suzana Vračević, voditeljica odsjeka za pretpristupne fondove Europske unije u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i voditeljica projekta “e-Poslovanje” navela je izradu priručnika za sve buduće trenere e-poslovanja te plan da se do kraja 2011. godine potakne više od 1.000 malih i srednjih poduzetnika  da se pridruže digitalnoj ekonomiji.
Brošuro projekta možete preuzeti

e-Brosura.pdf

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *