Poziv na radionicu „Obzor 2020- prilika za inovativne poduzetnike“

17 views |0 comments

Informacijski centar Europe Direct (EDIC) Pula Pola u suradnji s Gradom Pulom, Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva Vas na radionicu na temu „Obzor 2020 – prilika za inovativne poduzetnike“ koja će se održati u sljedećem terminu: utorak 20. listopada 2015. od 12:00 do 13:30 sati. Radionica će se održati u prostorima Istarske razvojne agencije na adresi Mletačka 12/IV, Pula.
Obzor 2020. (Horizon 2020) novi je program Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine, koji objedinjuje aktivnosti Sedmog okvirnog programa (FP7), inovacijske aspekte Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) i EU doprinos Europskom institutu za inovacije i tehnologiju (EIT), s proračunom od gotovo 80 milijardi eura. Program karakterizira  širi pristup, osobito za mala i srednja poduzeća, pokrivajući cijeli inovacijski ciklus, od faze idejnog koncepta i izvodljivosti preko istraživanja, razvoja i testiranja, pa sve do komercijalizacije i izlaska na tržište.
Radionica je namijenjena visoko inovativnim MSP tvrtkama s velikim potencijalom rasta, koje imaju globalne ambicije da drastično promijene postojeće stanje na tržištu, a sudionici će biti upoznati s osnovnim karakteristikama Programa, s posebnim naglaskom na dva potprograma za poduzetnike: SME Instrument te Fast Track to Innovation.
Sadržaj radionice podijeljen je na sljedeće elemente:
·   12.00   Obzor 2020
·   12.20   SME Instrument
·   13.00   Fast Track to Innovation (pilot)
·   13.20   Pitanja i odgovori
Radionicu će voditi Renato Vrebac, nacionalna kontakt osoba za mala i srednje velika poduzeća za Obzor 2020 iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO. Renato Vrebac posjeduje višegodišnje iskustvo rada na projektima vezanima za razvoj inovacijskog sustava, R&D, podršku poduzetnicima i EU fondove.
Radionica je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna zbog  bolje organizacije te ograničenog broja sudionika. Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da prijavni obrazac pošaljete na e-mail: ivana.kalac@ida.hr, najkasnije do ponedjeljka, 19. listopada 2015. godine.
Prijavnicu preuzmite

Prijavnica_Obzor2020.docx

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *