Poziv na panel raspravu s temom ‘Tehnologija i održivo poduzetništvo’ te besplatnu radionicu ‘Design thinking’

14 views |0 comments

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta „Coworking Pula“ poziva sve zainteresirane poduzetnike na panel raspravu pod nazivom ‘Tehnologija i održivo poduzetništvo’ te besplatnu radionicu pod nazivom ‘Design thinking’.
Panel rasprava održat će se u četvrtak, 12.5.2022. od 10:00 sati uživo u prostorijama IDA-e na adresi Mletačka 12/IV u Puli za maksimalno 20 sudionika te istovremeno online na Zoom platformi putem sljedećeg linka.  
Radionica će se održati nakon panel rasprave, u četvrtak 12.5.2022. s početkom u 13:30 sati uživo u prostorijama IDA-e na adresi Mletačka 12/IV u Puli za maksimalno 15 sudionika. 

Cilj panela je rasprava o temama koje su važne malim i srednjim poduzetnicima kao i široj publici zainteresiranoj za temu održivog poduzetništva. Ovakav oblik poslovanja pridonosi rješavanju društvenih i ekoloških problema, osobito u zemljama u razvoju, osiguravajući pritom i ekonomski prosperitet. Ključni koncepti ovakvog poduzetništva su zeleno i inkluzivno poslovanje te društveno i ekološko poduzetništvo. Posebno je važan razvoj održivog poduzetništva na međunarodnoj razini jer strateška primjena tehnoloških rješenja može doprinijeti globalnom ekonomskom razvoju, osiguravajući pritom održivost i društveni prosperitet. Sudionici panel rasprave, vrhunski stručnjaci u svojim područjima, pojasnit će kako tehnologija može osigurati ključan pozitivni doprinos održivom razvoju primjenom u različitim, kreativnim poduzetničkim inicijativama.

Sudjelovanje na panel raspravi besplatno je za sve sudionike, a prijava je obavezna iz organizacijskih razloga. 
Mole se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na panelu putem sljedeće poveznice, najkasnije do srijede 11. svibnja 2022. godine.
Za sve sudionike panel rasprave uživo osigurano je osvježenje, što je ujedno prilika za umrežavanje te razmjenu znanja i iskustva.

Sudionici panel rasprave: 

Izvanredni profesor dr.sc. Sven Maričić, voditelj Znanstveno-tehnološkog instituta VISIO (UNIPU) i voditelj Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini (MEDRI, UNIRI). U području popularizacije znanosti njegove aktivnosti uključivale su nekoliko TEDx predavanja, kao i organizaciju Europske noći istraživača i nekoliko drugih javnih predavanja i radionica. 

Miško Macolić Tomičić,  stručnjak za digitalni marketing i suvlasnik Digitalne agencije Markething. Kroz svoju karijeru radio je na mnogim turističkim projektima stvarajući digitalne strategije i vođenjem kroz implementaciju iste.  Nositelj je kolegija Digitalni marketing na Istarskom Veleučilištu – Università Istriana di scienze applicate te je gost predavač na Katedri za marketing FET-a, Ekonomskog fakulteta u Rijeci, u Diopter Otvorenom učilištu i Ekonomskoj školi u Puli.

Marko Tominić je izvršni direktor u Red Martyr Entertainment-u, studiju za razvoj igara koji stvara hrabre, zanimljive priče osmišljene kako bi potaknule maštu kroz interakciju s korisnikom. Prethodno je bio vlasnik i izvršni direktor u Infomark.hr, maloprodajnom webshopu koji prodaje video igre za PC i konzole kao i konzole i druge srodne proizvode za igre. 

Aleksandar Raić, VP People & Transformation, Infobip tijekom karijere svakodnevno je surađivao s globalnim timovima i s poslovnim korisnicima u međunarodnim organizacijama. Vjeruje da je korištenje informacijske tehnologije za uvođenje inovacija u poslovanje ključni čimbenik uspjeha ako to rade motivirani ljudi i na temelju fokusirane strategije.

dr.sc. Maja Brkljačić doktorirala je na Central European University u Budimpešti. Radila je kao istraživačica na Institutu za humanističke znanosti u Beču te kao projektni koordinator za Westfallische Wilhelms-Universitat u Munsteru. Dobitnica je stipendije Ericha Marije Remarque na Sveučilištu New York i fondacije Alexander-von-Humboldt za Freie Universitat Berlin. Radila je kao voditeljica projekta na CEU-u i kao gost predavačica na Northwestern University u SAD-u. U neznanstvenom dijelu karijere, radila je kao direktorica školskog programa u Školskoj knjizi, kao izvršna direktorica u Profilu te voditeljica edukativnih programa za učenike u Algebri, a trenutno vodi start-up inkubator Algebra LAB-a.

dr.sc. Leo Mršić doktorirao je na području informacijskih znanosti na katedri za informatologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Profesor je visoke škole, voditelj Katedre za analizu podataka na Visokom učilištu Algebra te predavač na više drugih učilišta. radi i kao stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva i informatike. Osim akademskih uspjeha, ima bogato korporativno iskustvo. Usredotočen je na naprednu analitiku, digitalne inovacije i primjenu podataka za razvoj strategija i poslovanja.

Radionica pod nazivom “Design thinking” uživo u prostorijama IDA-e započet će u 13:30 sati. Predavači će biti dr.sc. Maja Brkljačić i dr.sc. Leo Mršić – oboje iskusni predavači s Visokog učilišta Algebra. 

Radionica “Design thinking” namijenjena je poduzetnicima i svima koji su zainteresirani za razvoj vlastitog proizvoda ili usluge. Naime, prvi korak poduzetnika prije izlaska na tržište jest osmisliti proizvod ili uslugu koja će na tržištu rezultirati uspjehom. No, zbog niza barijera, to nije uvijek lako, što nažalost rezultira neuspjehom proizvoda ili usluga koje, plasirane na tržište, ne donose rezultate kakve su poduzetnici priželjkivali. Predavači Maja i Leo će na vrlo interaktivan način pomoći polaznicima u savladavanju ključne vještine – design thinking-a. Ova radionica, tijekom koje će poduzetnici izrađivati prototipe svojih ideja, pružit će uvid u važnost i nužnost kvalitetnog design thinking procesa. Naučene vještine, polaznici će moći primijeniti odmah po završetku radionice.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna iz organizacijskih razloga. 
Mole se svi zainteresirani da se prijave za navedenu radionicu putem sljedeće poveznice, najkasnije do srijede 11. svibnja 2022. godine.
Radionicu će biti moguće pratiti online na Zoom platformi putem sljedećeg linka, no budući da je radionica praktičnog karaktera, online sudionici moći će usvojiti teoretske koncepte, ali neće biti u mogućnosti sudjelovati u aktivnostima koje zahtijevaju fizičko prisustvo (rad s materijalima i prototipiranje).
Za sve sudionike edukacije uživo osigurano je osvježenje, što je ujedno prilika za umrežavanje te razmjenu znanja i iskustva.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite kontakt osobi: 

FILIP ŠETIĆ
o    +385 52 381 900
o    filip.setic@ida.hr
 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *