Poticanje zapošljavanja mladih u okviru Garancije za mlade

8 views |0 comments

Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Pula ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić predstavio mjere za poticanje zapošljavanja mladih.
Ministar Mrsić predstavio je novosti koje se odnose na mjere aktivne politike zapošljavanja, a provode se u sklopu Garancije za mlade. Također, predstavljena je i fiskalna olakšica koja je na snazi od 1. siječnja 2015. Riječ je o fiskalnoj olakšici koju poslodavci mogu koristiti pri zapošljavanju mladih u dobi od 15 do 30 godina. Preciznije, poslodavac koji mladu osobu (15. do 30. godine) zaposli na neodređeno, bit će oslobođen plaćanja bruto 2 na 5 godina.
Naposljetku, predstavljena je i nova internetska stranica Garancije za mlade http://www.gzm.hr/  Riječ je o središnjem informativnom portalu na kojem će poslodavci i mlade osobe moći brzo pristupiti svim informacijama povezanim s mogućnostima obrazovanja, rada i zapošljavanja te se informirati o ostalim mogućnostima podrške koje su im dostupne pri ulasku na tržište rada.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *