Otvoren Javni poziv za najbolju ideju društvenog poduzetništva u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET

18 views |0 comments

Želite li pridonijeti razvoju klime i duha društvenog poduzetništva u Istarskoj županiji?
Imate li poslovnu ideju s društvenim učinkom?
Zajedno je možemo razraditi te postaviti sigurne temelje za njezinu realizaciju te uspostavu društvenog poduzeća.
Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. raspisala je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za izbor najbolje ideje društvenog poduzetništva, koji se provodi u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET.
Projekt „SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja uz pomoć društvenog poduzetništva“, odobren je za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska (Europski fond za regionalni razvoj). Ukupni budžet projekta koji se provodi od veljače 2015. do travnja 2016. godine iznosi 519.362,93 EUR, pri čemu se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Od ukupne vrijednosti projekta za Istarsku razvojnu agenciju kao jednog od partnera projekta te provedbu aktivnosti na području Istarske županije je namijenjeno ukupno 61.584,71 EUR.
Cilj objave javnih poziva u partnerskim regijama u projektu je odabrati sedam najboljih ideja društvenog poduzetništva u prekograničnom području Slovenije i Hrvatske, koje će zaživjeti u stvarnosti, od čega jedna na području Istarske županije.
Pobjednicima izbora bit će osigurana stručna mentorska pomoć pri razradi ideje te izrada poslovnog plana prema propisanoj metodologiji. Isto tako omogućit će se snimanje promocijskog filma, koji će pobjedniku omogućiti vidljivost  te promociju njegove društveno-poduzetničke ideje u  Hrvatskoj i Sloveniji.
Područja koja su uključena za izbor najbolje ideje društvenog poduzetništva su:
– u Sloveniji: Obalno-kraška regija, Primorsko-notranjska regija, JV Slovenije i  Spodnjeposavska regija
– u Hrvatskoj: Istarska županija, Karlovačka županija i Primorsko -goranska županija.
Strategijom razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine istaknuto je kako društveno poduzetništvo može značajno pridonijeti ispunjenju strateških ciljeva Europe 2020. kroz inovativne odgovore na probleme nezaposlenosti, siromaštva i socijalne isključenosti.
Društveno poduzetništvo je još u povojima razvoja, kako na regionalnoj razini, tako i šire u RH te se razvija u najvećoj mjeri u civilnom sektoru, zahvaljujući aktivnijim organizacijama civilnog društva.  Budući da  se radi o jednoj od strateških mjera razvoja na europskoj razini, radi se na razvoju ovakvih i sličnih projekata kojima se nastoji analizirati sam potencijal regije za razvoj društvenog poduzetništva te podići razinu znanja i iskustva zainteresiranih dionika putem edukacija i umrežavanja s prekograničnim partnerima iz Slovenije, koji tu imaju više iskustva i primjera dobre prakse.
Rok za podnošenje prijava na javni poziv je 30. listopada 2015. godine.
Javni poziv možete preuzeti

Javni_poziv_SLOHRA_SOCIONET.docx

, obrazac za opisivanje poslovne ideje

Obrazac_za_poslovne_ideje_SLOHRA_SOCIONET.docx

, a prijavnicu

Prijavnica_SLOHRA_SOCIONET.docx

.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Istarskoj razvojnoj agenciji (IDA) d.o.o., Mletačka12/IV, 52100 Pula, radnim danom od 8 do 16 sati na telefon 052/381-900 ili na e-mail adrese  sasa.moharic@ida.hr i/ili ida-uprava@ida.hr .

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *