Osnovano Partnersko vijeće urbanog područja

28 views |0 comments

U pulskoj Komunalnoj palači, 26. veljače 2016. godine, održana je osnivačka sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja na kojoj je za predsjednicu izabrana zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, dok je za zamjenika predsjednika partnerskog vijeća izabran zamjenik pročelnika Ureda Grada Pule Damir Prhat.
Partnersko vijeće za urbano područje Pula osnovano je radi sudjelovanja u donošenju strategije i utvrđivanja prioriteta razvoja urbanog područja, predlaganja strateških projekata te njihove provedbe i praćenja.
Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić zahvalio je svim jedinicama lokalne uprave i samouprave koje su uvidjele potencijal i mogućnosti korištenja mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) čije se aktivnosti mogu financirati iz tri različita europska fonda.
Partnersko vijeće sačinjavaju predstavnici svih jedinica lokalne samouprave koje su dio urbanog područja, a uz Pulu to su Grad Vodnjan te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, županije i regionalni koordinator; javnih tijela; visokoškolskih ustanova i pružatelja obrazovnih usluga; gospodarskih i socijalnih partnera i organizacija civilnog društva.
Osnovni preduvjet za financiranje projekata putem ITU mehanizma jest izrada i donošenje strategije razvoja urbanog područja u kojoj su definirani smjerovi budućeg razvoja, a koja predstavlja sljedeću aktivnost kojom će se Vijeće baviti.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *