Održana završna konferencija projekta To4To

7 views |0 comments

U petak, 21. listopada 2011. u u hotelu Vela Nera u Šišanu održana je završna konferencija projekta To4To – Learning Today for Working Tomorrow (Učiti danas – raditi sutra).
Završnom konferencijom obilježen je kraj provedbe projekta To4To, financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć IPA komponenta IV Razvoj ljudskih resursa, natječaj “Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova”.
Nositelj projekta je Diopter – otvoreno učilište iz Pule, partner je Pučko otvoreno učilište Libar iz Slavonskog Broda, a suradnici u projektu su Istarska razvojna agencija (IDA) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) – područne službe Pula, Split, Vukovar i Slavonski Brod.
Ukupna vrijednost projekta je 295.904,22 ‚àö¬¢¬¨√ᬨ¬®, od čega je EU kroz program IPA sufinancirala 85% odnosno 251.518,58 ‚àö¬¢¬¨√ᬨ¬®. Početak provedbe projekta bio je 05.11.2010., a trajanje projekta je 12 mjeseci.
Cilj projekta bio je doprinijeti razvoju obrazovanja za ona zanimanja koja su tražena na hrvatskom tržištu rada. Kako je Hrvatska turistička zemlja, radilo se na razvoju ugostiteljskih zanimanja da bi se ljudima u toj grani omogućilo unaprjeđivanje osobnih znanja i vještina koje će ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.
Na Konferenciji su prezentirani rezultati postignuti tijekom provedbe projekta –  kroz projekt se izradilo i pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH verificiralo dva nova programa osposobljavanja – program za Sommeliere i program za Barmene. U okviru projekta odabrano je 350 osoba s područja Istre, Dalmacije i Slavonije – 175 za Sommeliere i 175 za Barmene. Prednost pri odabiru imale su nezaposlene osobe, selekciju je vršio Hrvatski zavod za zapošljavanje, a edukacija je za polaznike bila besplatna.
Više o projektu možete pročitati ovdje.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *