Održana Konferencija City_SEC Zero Emission Day

7 views |0 comments

U prostorima Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., u četvrtak 14. travnja 2011. održana je  Konferencija City_SEC Zero Emission Day. Konferencija je organizirana povodom obilježavanja Europskog  tjedna održive energije, koji se diljem Europe odvija od 11. do 15. travnja 2011., a pokrenut je 2007. godine od strane Europske komisije s ciljem promoviranja koncepta održivog razvoja.
U sklopu Konferencije, u jutarnjim satima, predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), u prostorima Osnovne škole Veli Vrh održala je jednosatnu radionicu tijekom koje je učenicima trećih razreda navedene škole prikazan animirani edukativni film o korištenju energije “Misli na sutra”. 
Jednodnevna Konferencija dio je aktivnosti predviđenih provedbom projekta City_SEC – Regional development and energy agencies supporting MuniCIpaliTY_SEC to jointly become active energy actors in Europe (Regionalne razvojne i energetske agencije kao podrška gradovima/općinama u zajedničkom nastojanju da postanu aktivni energetski subjekti u Europi), sufinanciranom u sklopu Programa “Inteligentna energija u Europi” (Intelligent Energy Europe – IEE). Više o projektu možete saznati na www.citysec.eu.
Konferencija je organizirana s ciljem promocije mjera energetske efikasnosti, odnosno značaja sustavnog gospodarenja energijom te uvjeta i načina financiranja projekata u sektoru energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Uvodno predavanje, na temu “Energija u Istarskoj županiji”, održao je predstavnik Istarske županije g. Silvano Cukon, o “Sustavnom gospodarenju energijom (SGE)”, govorila je predstavnica UNDP-a Anita Klanac, a o “Gospodarenju energijom u radnom prostoru”, Jelena Kremenjaš, također iz UNDP-a. Prezentaciju na temu “Dovesti svoju kuću u red”, održao je Oliver Fatorić iz tvrtke TPO Konzalting, a o “Uvjetima i načinima financiranja EE i OIE projekata u RH”, govorio je Marko Karan s Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba. Konferencija je zaključena prezentacijom “Pomoć malim i srednjim hrvatskim poduzećima kroz direktno   sufinanciranje poslovnog savjetovanja”, Ružice Šarušić, predstavnice EBRD Ureda u Zagrebu.
Konferencija je okupila predstavnike javnog i privatnog sektora, posebice male i srednje poduzetnike koji posluju u sektoru energetike. 
Prezentacije možete preuzeti ovdje:

2._Energija_istra_pula_Cukon.ppt

UNDP_SGE_prezentacija_Pula.ppt

4._Gospodarenje_energijom_u_radnom_prostoru_Kremenjas.pdf

TPO-011-006-Zero_emission_day-IDA.pdf

Marko_KARAN_SEC-ZED_Pula_14042011__Read-Only___Compatibility_Mode_.pdf

EBRD_Pula_14042011.ppt

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *