Održan drugi sastanak te Transnacionalna konferencija projektnih partnera projekta NEXT u Skadru

9 views |0 comments

Projektni  partneri projekta NEXT sastali su se  10. i 11. listopada 2013. u Skadru  (Albanija), na drugom sastanku partnera i početnoj transnacionalnoj konferenciji.
Svrha sastanka bila je  da se svim projektnim partnerima da prilika da se razjasne i podijele planirane aktivnosti u sljedeća 3 mjeseca. Cilj je bio da se odobri nekoliko outputa projekta koji će pridonositi konačnim rezultatima projekta.
Istarska razvojna agencija kao partner u projektu među ostalim zadacima zadužena je i za izradu WEB stranice projekta te je uspješno prezentirala izvršeno.Internet stranicu projekta NEXT možete pogledati ovdje www.project-next.eu  
 U organizaciji Regionalnog vijeća Skadar te u suradnji s Regijom Marche, vodećim partnerom u projektu utvrđeni su radni prioriteti i daljnji slijed projektnih aktivnosti, predstavljeni su i dosadašnji rezultati aktivnosti projekta. Razgovaralo se o strateškoj važnosti za transnacionalnu suradnju Jadranskog područja , te da se postave temelji za NEXT  – definiranje aktivnosti vezanih uz funkcionalni razvoj i nabavku on-line platforme – NEXT IS, koja će za cilj imati povezivanje svih sudionika znanstvenog i poslovnog sektora na području razvoja i inovacija na teritoriju Mediterana. Platforma će služiti kao kanal za razmjenu znanja, tehnologija i iskustava između znanstvenog i poslovnog sektora, te kao alat za financiranje poduzetničkih ideja i javno-privatnih projekata što predstavlja direktno ispunjenje modernih zahtjeva tržišta.  U projektu vrijednom 2.999.180,00 € sudjeluje 11 partnera iz 6 zemalja, a glavni cilj je u 32 mjeseca provedbe izraditi platformu za suradnju svih sudionika u sektoru istraživanja, razvoja i primjene inovacija te povezati razvojno-istraživačke kapacitete na Jadranu.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *