Najava završne konferencije projekta METRIS PLUS

5 views |0 comments

KONFERENCIJA JE OTVORENA ZA SVE SUDIONIKE
U utorak, 17. lipnja 2014. godine u Zajednici Talijana Pula, na adresi Carrarina 1, Pula održati će se završna konferencija projekta METRIS PLUS, u organizaciji Istarske županije i Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o.,.Konferencija počinje u 10:00 sati, a prijave sudionika od 09:30 sati.
Završna konferencija projekta METRIS PLUS okupit će partnere i suradnike projekta, stručnjake iz područja pročišćavanja otpadnih voda, predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave te gospodarstvenike,  s ciljem predstavljanja rezultata projekta te mogućnosti njihove primjene, kao i primjera dobre prakse u području pročišćavanja otpadnih voda.
Projekt METRIS PLUS (Jačanje istraživačkog-inovacijskog potencijala jadranskog prekograničnog područja putem zajedničkih istraživanja pod vodstvom Centra za istraživanje materijala – METRIS) odobren je za financiranje u sklopu druge komponente Instrumenta za pretpristupnu pomoć – IPA – Jadranska prekogranična suradnja 2007-2013 (Prioritet 1. Gospodarska, društvena i institucionalna suradnja, Mjera 1.1. Istraživanje i inovacije).
Cilj projekta bio je poboljšati istraživačko-inovacijske kapacitete jadranskog prekograničnog područja putem zajedničkih istraživačkih projekata te suradnje institucija u javnom, privatnom, akademskom i istraživačkom sektoru, s naglaskom na segment eko-inovacija te podržavanja inicijativa koje razvijaju eko-inovativne tehnologije u sustavima pročišćavanja otpadnih voda.
Ukupna vrijednost projekta bila je 1.768.374,00 EUR, od čega je iz sredstava Europske Unije kroz program prekogranične suradnje  IPA Adriatic  sufinancirano 85 % odnosno 1.503.117,90 EUR. Provedba projekta započela je u ožujku 2011. godine, a završava u kolovozu 2014. godine.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo Vas da prijavu izvršite na telefon 052/381-900 ili da ispunjeni prijavni obrazac pošaljete na fax 052/381-905  ili na email: alek.dragojevic@ida.hr

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *