Nacionalni info dan “Cip Eko-inovacije”

16 views |0 comments

U organizaciji Europske poduzetničke mreže HGK i Ministarstva poduzetništva i obrta, 15. svibnja 2013. u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu bit će održan nacionalni info dan “CIP Eko-inovacije”.
Nazočnima će se obratiti Vesna Torbarina, savjetnica za EU fondove, Dražen Pros, zamjenik Ministra poduzetništva i obrta te voditeljica Uprave za EU projekte pri Ministarstvu poduzetništva i obrta, gospođa Snježana Ivić Pavlovski.
Osim spomenutih, predstavit će se vodeći predstavnici uspješnih hrvatskih projekata koji su povukli sredstva iz ovog europskog programa u proteklim godinama.
Dr. sc. Ivana Banjad Pečur, dipl. ing. Građevinarstva, predstavit će projekt “ECO Sandwich”,nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011. ECO-sandwich je ventilirana montažna zidna ploča napravljena od recikliranog građevinskog otpada (CDW) i mineralne vune proizvedene korištenjem inovativnih i održivih ECOSE ® tehnologija za smanjenje potrošnje primarne energije u zgradama. Ovaj će se revolucionarni proizvod prvi put primijeniti na sveučilišnom kampusu u Koprivnici.
Drugi je gost predavač Puljanin Marko Mendica, mag. ing. strojarstva, koji će predstaviti “GREENBLAST” –projekt također nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011. Projekt se sastoji od dvije faze recikliranja otpada stakla; prva faza kao početak procesa za pjeskarenje u pripremi površine metala u brodograđevnoj industriji i druga faza, u kojoj se dobiveni otpad koristi kao sirovina za industriju teške gline.
Više informacija ovdje.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *