Konferenciju ‚àö¬¢¬¨√ÑžOd IPA-e do Strukturnih fondova-sve veće mogućnosti za Istru”

5 views |0 comments

Istarska županija organizira dvodnevnu konferenciju “Od IPA-e do Strukturnih fondova-sve veće mogućnosti za Istru”. Konferencija će biti održana u utorak i srijedu 4. i 5. svibnja s početkom u 09.30 sati na Sveučilištu Jurja Dobrile, Odjelu za ekonomiju i turizam, Preradovićeva 1, u Puli.
Cilj konferencije je nastavak s pripremama za korištenje Strukturnih fondova koji su po opsegu i do 10 puta veći nego postojeći EU fondovi u Hrvatskoj, a postaju nam dostupni odmah po ulasku u Europsku uniju, 2012.godine.
Pravovremena priprema iznimno je važna jer će Hrvatska na raspolaganju godišnje imati znatna sredstva, a naš je cilj što više dostupnih sredstava putem kvalitetnih i spremnih projekata dovesti upravo u Istru koja u Hrvatskoj prednjači u apsorpciji EU sredstava.
Ovom prilikom dolaze nam predavači iz Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU s velikim iskustvom koji će javnom i privatnom sektoru jasno prikazati što se konkretno može očekivati od strukturnih fondova, te kako provoditi pravilnu pripremu za njihovo korištenje. S tim ciljem, predstavit ćemo i iskustva Općine Kopar odnosno Slovenije kao novije zemlje članice EU u korištenju Strukturnih fondova.
Dio konferencije bit će posvećen predstavljanju programa koji su nam danas dostupni te trenutno aktualnim EU natječajima. 
Više.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *