Konferencija “Poduzetništvo kao rješenje krize”

5 views |0 comments

U subotu 8. veljače 2014. održana je konferencija „Poduzetništvo kao rješenje krize“ koja je zaključila petodnevnu edukaciju “Extraodinary Education – Poduzetničko obrazovanje u Istri”.
Konferencija se realizirala u suradnji Istarske županije i Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Pula, Sveučilišta Jurja Dobrile, Istarske razvojne agencije i MADI Grupe.
Sve prisutne su pozdravili pulski gradonačelnik Boris Miletić, predsjednica Gospodarske komore – županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić te zamjenica župana Viviana Benussi.
Kao govornici na panel diskusiji su smjernice o poduzetništvu kao rješenje krize iznijeli Mario Paliska predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Jasna Jaklin Majetić predsjednica Gospodarske komore – županijske komore Pula, Tamara Kiršić iz Istarske Razvojne Agencije, Denis Ivošević direktor turističke zajednice Istarske županije te Madi Sharma, članica Europskog ekonomskog i socijalnog fonda.
U drugom dijelu je svoje poduzetničke ideje i projekte predstavilo sedam poduzetnika koji su sudjelovali na petodnevnoj edukaciji “Extraodinary Education – Poduzetničko obrazovanje u Istri”. Pitanja te savjete o budućem poslovanju su im postavljali Monika Brščić iz udruge Informo koja je ujedno predstavila Erasmus za mlade poduzetnike, Sanja Kantaruti iz Istarske razvojne agencije koja je predstavila mogućnosti koje pruža tehnološki inkubator, Sebastjan Pikl iz Novum Instituta iz Slovenije koji je pojasnio pojam coworking-a i društvenog poduzetništva, Kristina Rabar iz novoosnovane tvrtke Optimus Consulting d.o.o. koja je predstavila svoja iskustva u pokretanju vlastitog poslovanja te Darko Špelić iskusni poduzetnik iz tvrtke Prestige d.o.o. koji je svojim savjetima i iskustvom motivirao.
Link na vijest ovdje.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *