Istarska razvojna agencija potpisala Sporazum o suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč

6 views |0 comments

U prostorima Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o.,  u srijedu 28. studenog 2012. upriličeno je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., u sastavu koje djeluje Centar za istraživanje metala Istarske županije METRIS.
Sporazumom o suradnji želi se potaknuti razvoj znanstveno istraživačke i obrazovne djelatnosti te ojačati suradnja s gospodarskim sektorom u regiji. Zajednički cijevi potpisnika su bolje iskorištenje ljudskih i materijalnih znanstvenoistraživačkih resursa u regiji, jačanje uloge visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja u procesu inovacija, povećanje mobilnosti istraživača, povećanje mogućnosti za razvoj i prijenos inovacija, razvoj djelatnosti i ljudskih potencijala u području biotehničkih, prirodnih i tehničkih znanosti te cjeloživotno učenje.
Sporazum su u ime Instituta potpisati v.d. ravnatelja dr. sc. Dean Ban, a u ime IDA-e direktor dr. sc. Boris Sabatti.
Potpis ovoga Sporazuma prvi je korak u realizaciji inicijative Istarske razvojne agencije i Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč usmjerene na plansko povezivanje laboratorija i znanstvene infrastrukture u svrhu boljeg iskorištenja materijalnih i ljudskih resursa na razini Istarske županije. U tijeku su pregovori o suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Institutom Ruđer Bošković – Centrom za istraživanje mora, Rovinj,  Agencijom za ruralni razvoj Istre AZRRI te drugim subjektima u regiji.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *