Horizon 2020: Fast track to innovation – Pilot (FTIPilot-1-2015)

41 views |0 comments

Europska komisija pokrenula je novu 200 milijuna eura vrijednu inicijativu u obliku natječaja „Fast Track to Innovation (FTI) – pilot“ kako bi se promovirale i poticale inovacije te smanjilo vrijeme potrebno za razvoj od ideje do tržišta.
FTI pilot će se provoditi u razdoblju od 2015. do 2016. godine kao nova inicijativa pod okriljem programa Horizon 2020. U proračunu je u tu svrhu alocirano 200 milijuna eura za projektne prijedloge koji su usmjereni prema prioritetu “Društveni izazovi” te specifičnom cilju “Vodstvo u omogućavajućim i industrijskim tehnologijama (LEITs)” bez daljnjih ograničenja. Tematska otvorenost u kombinaciji sa mogućnošću za sve vrste inovativnih dionika da rade zajedno te isporuče inovacije na tržište i/ili u društvo njegovati će trans-disciplinarnu te međusektorsku suradnju kako bi se ostvario rast kroz inovacije.
FTI pilot će se provoditi putem jednog zajedničkog i stalno otvorenog poziva. Projektni prijedlozi mogu se dostaviti u bilo koje vrijeme sa sljedeća tri isključna termina u  2015. godini:1. termin: 29. travnja2. termin: 1. rujna3. termin: 1. prosinca
Nastavak natječaja „Fast Track to Innovation (FTI) – Pilot“ ovisit će o rezultatima dubinske evaluacije programa.
Više informacija o natječaju „Fast Track to Innovation (FTI) – Pilot“ pronađite ovdje.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *