Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2015

18 views |0 comments

Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2015“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2015), je priznanje koje najuspješnijim promotorima poduzetništva i poduzetničkog duha, onima koji predstavljaju najbolje prakse i politike za razvoj poduzetništva, dodjeljuje Europska komisija.
Na EEPA natječaju 2015 sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije te Island, Norveška, Srbija i Turska.

Natječaj je otvoren za:
– Nacionalne organizacije
– Gradove
– Općine
– Regije i zajednice
– Javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika
– Obrazovne programe
– Poslovne organizacije
EEPA nagrade 2015 dodijelit će se u 6 različitih kategorija:            
1.      Promicanje poduzetničkog duha          2.      Ulaganje u poduzetničke vještine3.      Poboljšanje poslovnog okruženja4.      Poticanje internacionalizacije poslovanja        5.      Potpora razvoju zelenog tržišta i učinkovito korištenje resursa6.      Odgovorno i uključujuće poduzetništvo

Kvalificiranje za EEPA nagradu 2015, odvijat će se u dvije faze:
– Prva faza: Ministarstvo poduzetništva i obrta koordinira EEPA-u na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj te putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, na temelju propisanih EU kriterija odabire dva projekta iz dvije različite kategorije koje nadalje kandidira na EU razinu.
-Druga faza: Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji nadalje razmatra prijave i vrši odabir.
Dodjela EEPA nagrada 2015 održat će se u Luksemburgu, u studenome 2015. godine, gdje će se proglasiti pobjednici u pojedinim kategorijama i ukupni pobjednik (velika nagrada žirija).
Sudjelovanje na natječaju ima i promotivni karakter za prijavitelje jer će informacije o svim nominiranim kandidatima biti dostupne najširoj publici putem web stranice EEPA-e, a objavljivanjem nominiranih kandidata putem medijske kampanje, isti će biti u samom središtu pozornosti.
Detaljne informacije, upute i obrazac za prijavu (na hrvatskom jeziku), dostupni su ovdje.
Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 22. svibnja 2015. godine.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *