Boravak delegacije Istarske županije u kineskoj regiji Zhejiang

16 views |0 comments

U sklopu četverodnevnog boravka u kineskoj regiji Zhejiang delegacija Istarske županije; župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić te direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti, posjetili su grad Ningbo gdje su se susreli s gradonačelnikom Lu Ziyuem, te su obišli zonu slobodne trgovine u kojoj se nalazi dvorana i tržnica uvezene robe iz Hrvatske.
Predstavnici Istarske županije sudjelovali su i na velikom međunarodnom investicijsko-trgovačkom sajmu “China – CEEC Investment and Trade Expo 2015”. Na sajmu se predstavilo 16 zemalja srednje i istočne Europe, a Hrvatska i Poljska ovogodišnje su zemlje partneri manifestacije.
U sklopu sajma, na kojem je predstavljena i turistička ponuda Istre, održani su brojni sastanci, te Forum guvernera i gradonačelnika zemalja srednje i istočne Europe. 
Također, prilikom boravka u Kini dogovoreno je svečano obilježavanje suradnje između Istre i Zheijanga, koje dogodine slave desetu obljetnicu od potpisivanja Sporazuma suradnje.
Troškove boravka istarske delegacije u Kini u potpunosti je snosila regija Zhejiang.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *