Bespovratne potpore Istarske županije

13 views |0 comments

U utorak 5. travnja na internetskim stranicama Istarske županije objavljeni su javni pozivi za obrtnike, male i srednje poduzetnike koji putem triju programa mogu dobiti bespovratne potpore.    
Obrtnici, mali i srednji poduzetnici bespovratne potpore mogu ostvariti temeljem triju programa: 
“Potpora istarskom obrtništvu” za 2011. godinu “Internacionalizacija malog i srednjeg poduzetništva” za 2011. godinu”Komercijalizacija inovacija”  za 2011. godinu 
U cilju otvaranja novih radnih mjesta Istarska županija putem Upravnog odjela za gospodarstvo raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti prvenstveno mladim ljudima za prvo otvaranje proizvodnih i izvozno orijentiranih obrta sukladno Programu “Potpora istarskom obrtništvu” za 2011. g.   
Za jačanje međunarodne konkurentnosti Istarska županija putem Upravnog odjela za gospodarstvo raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti subjektima malog i srednjeg gospodarstva s područja Istarske županije koji su usmjereni ka internacionalizaciji poslovanja sukladno programu “Internacionalizacija malog i srednjeg poduzetništva” za 2011. godinu    
Kako bi se povećala konkurentnost malog gospodarstva na domaćem i međunarodnom tržištu Istarska županija putem Upravnog odjela za gospodarstvo raspisuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti sukladno Programu “Komercijalizacija inovacija” za 2011. godinu. Potpore su namijenjene inovatorima i subjektima malog gospodarstva za razvoj inovacija, inovativnih proizvoda i usluga, te komercijalizaciju inovacija, a radi postizanja više kvalitete postojećih i izlazak na tržište novih proizvoda i usluga.   
Ukupna sredstva na raspolaganju obrtnicima te malim i srednjim gospodarstvenicima iznose 570 tisuća kuna. Za potpore obrtnicima i komercijalizaciju inovacija zahtjevi se mogu predati do 15. Listopada ili do iskorištenja sredstava, a za internacionalizaciju malog i srednjeg poduzetništva do 30. Listopada, odnosno do iskorištenja sredstava.  
Zahtjevi za potporu podnose se isključivo na propisanom obrascu, s traženom dokumentacijom, na adresu:  
Istarska županija Upravni odjel za gospodarstvo 52100 Pula, Flanatička 29   
s naznakom pripadnog Programa poštom ili se predaju osobno u pisarnicu Istarske županije, Riva 8, 52 100 Pula. Radno vrijeme prijemnog ureda Pisarnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09.00 do 12.00 sati te utorkom i četvrtkom od 12.00 do 14.30 sati. Zahtjevi se mogu predati i osobno u prostore Obrtničke komore Istarske županije, Mletačka 12/I, Pula. Nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *