Aktivnosti u sklopu projekta CLUSTERPOLISEE na Danima otvorenih vrata u Bruxellesu

10 views |0 comments

Od 07. do 10. listopada 2014. godine održani su u Bruxellesu šesti sastanak upravnog i tehničkog odbora  te transnacionalna radionica i umrežavanje u sklopu projekta CLUSTERPOLISEE. Tijekom događanja koje je koordinirao vodeći partner projekta – Regija Marche, bilo je ponajprije riječi o održivosti rezultata projekta  s naglaskom na interaktivni dio razrade budućih projektnih ideja razvoja klastera po 6 tematskih područja: istraživanje i razvoj te uvođenje inovacija u razvoj klastera, održivi razvoj kroz razvoj klastera, međunarodnu suradnju i umrežavanje klastera, financijsku podršku klasterima (jačanje financijskog okvira), klastersku i regionalnu specijalizaciju te nove vještine i poslove.
Raspravljalo se  nadalje o operativnom funkcioniranju platforme za učenje o politikama razvoja klastera, koju mogu konzultirati svi relevantni dionici na regionalnim i nacionalnim razinama, dok je tijekom radionica u Europskom parlamentu naglasak stavljen na tematiku jačanja inovacija putem razvoja međusektorskih strategija razvoja klastera te strategija pametne specijalizacije.
Događanja su osim predstavnika Istarske razvojne agencije, koja u projektu sudjeluje u funkciji partnera, popratili i predstavnici delegacije Istarske županije na čelu sa županom Valterom Flegom, koji su doprinijeli kapitalizaciji rezultata projekta.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *