“1.000.000,00+” projekt poticanja razvoja pulskog gospodarstva

8 views |0 comments

Grad Pula osmislio je paket mjera za poticanje razvoja malog gospodarstva u Puli.Odlukom o poticanju razvoja malog gospodarstva kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2012. godini pod nazivom “1.000.000,00+” pulskim će se poduzetnicima dodijeliti miljun kuna kao potpora za razvoj iz Proračuna za 2012. godinu.
Potpore će se dodjeljivati kroz:
potpore za novo zapošljavanjepotpore za uvođenje inovacija u proizvodnju potpore za početnikepotpore za ulaganje u standarde kvalitetepotpore za korištenje obnovljivih izvora energije u gospodarstvu
Poduzetnicima se također nudi mogućnost reprograma naplate dospjelog duga uzrokovanog gospodarskom krizom. 
Ciljevi programa “1.000.000,00+” su:
ulaganje poduzetnika u inovacije i tehnologijusamozapošljavanje mladihpoticanje zapošljavanja radnika izvan turističke sezonepoboljšanje poslovne i ulagačke klimeuključivanje ulagača u razvojne projekte grada povećanje učinkovitosti suradnje Grada Pule i poduzetnika.
Navedene potpore isplatit će se iz Proračuna Grada Pule i to iz sredstava poreznih prihoda koje u Proračun uplaćuju gospodarski subjekti. Na ovaj način će se sredstva prikupljena od gospodarskih subjekata koji djelatnost obavljaju na području Pule vratiti gospodarstvu u vidu potpora.
Više o projektu “1.000.000,00+” možete pogledati ovdje. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *